مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی

ادمین
13 دی, 1401
4 دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
عکس مرتبط با نوشته مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی

 مراحل مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی پنج مرحله داره و تقریبا 35 دقیقه وقت داره و هر مرحله 7 دقیقه ست ,  مراحلش هم به ترتیب  :  مشاوره / تفکر نقاد / اخلاق پزشکی / تحویل رزومه / هوش هیجانی

در این مراحل که 7 دقیقه هست فقط باید تلاش کنین که شما صحبت کنین و اجازه ندین طرف مقابل زیاد صحبت کنه.  

 

تفکر :

 این مرحله از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی تقریبا 3 الی 4 سوال داره : تقریبا مثل همون رفرنس آزمون هست و کتاب رو بخونید کافیه. 3 تا سوال تستی مثل سوالای آزمون کتبی لیسانس به پزشکی که زیاد مهم نیستن من شانسی زدم به صورت شفاهی جواب می دی  و 1 سوالش تشریحی داره که خیلی مهمه.

درمورد رژیم درمانی و داروهای گیاهی مثلا میگه فلان دارو یا دارو گیاهی تاثیر خوبی رو فلان بیماری داره نظر شما به عنوان یه دکتر در این باره چیه ؟

نمی گی خوبه یا بد  

می گی این دارو چیه

چند ساله که کشف شده

چند تا پژوهشگر روش کار کردن و…

مثلا گفتن که یه داروی گیاهی جدید کشف شده و روی بیمارا اثر گذاره , ما چیکار کنیم این دارو رو به بیمارا بدیم یا نه ؟

چیزهایی که باید بگی : 

اولا , این دارو چیه ؟

– رو چه بیماری هایی تاثیر داره ؟

– چقدر روی این دارو مطالعه شده ؟

-تحقیق های میدانی انجام گرفته ؟

-یا رو افراد زیادی امتحان شده  یا نه ؟

– چند ساله که این دارو کشف شده ؟

این دارو آیا تو کتابای رفرنس معتبر یا تو مقالات ISI که معتبر هستن اومده؟

این دارو یه گروه کار کرده یا یه نفر ؟

اگر کار گروهی باشه باارزشه برامون ولی ممکنه یه نفر دچار سوتفاهم شده یا قصد داشته که به نفع خودش کار کنه.

اینا سوالاتی هست که باید بپرسی و فقط خودت صحبت کن .

 

یکی از تکنیک های پک مصاحبه ما در مرحله تفکر از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

که سه تا سوال تستی داره از کتاب تفکر نقاد یا سال های اخیر لیسانس به پزشکی هم کار کنین براش کافیه , زیادم مهم نیست . شانسی هم زدین موردی نداره ولی 1 سوال شفاهی که داره مهمه و نمره بیشتری داره.  

مثلا میگن یه رژیم غذایی یا یه دارو, جدیدا معرفی شده شما به عنوان یه پزشک یا یه شخص قبول می کنین این ادعا رو ؟

اینجا به ترتیب می گین

-من این ادعایی که مطرح  شده رو قبول نمی کنم  ,

-این دارو چند سال روش کارشده ؟

– چند نفر روی این نظریه تحقیق کردن ؟ یه نفر ؟ یا کار گروهی بوده ؟

– آیا فواید و عوارض این رژیم غذایی یا این دارو مشخص شده یا نه ؟

-آیا دوره های کار آزمایی بالینی , اصولی بوده یانه ؟

– این خبر رفرنسش کجا هست ؟

-آیا در مجله هم چاپ شده ؟ یا فقط از طریق رسانه  بوده ؟ اگر از طریق رسانه یا تلویزیون باشه برای ما قابل قبول نیست .

کتاب تفکر نقاد لیسانس به پزشکی

کتاب تست تفکر نقادانه لیسانس به پزشکی (دکتر کوییز)

 

اخلاق پزشکی:

این قسمت از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی در مورد رعایت اصول اخلاقی توسط پزشک هست مثل راز داری , دادن حق انتخاب به بیمار در انتخاب شیوه درمان ,  تبعیض قائل نشدن بین بیماران , مثلا فلانی وزیره مهمه , نه همه انسان ها مهم اند و قابل احترام و…

در این قسمت از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی مورد های مختلفی مطرح میشه مثلا بیمار ایدز یا بیماری مسری داره ما باید  رهاش  نکنیم و کنارش باشیم .

مثلا موردی که برای من مطرح شده  بود , یه مجرم زندانی که دستبند داشت و گفتن چیکار می کنی در یک بخش بستری می کنی  ؟ یا یک اتاق ایزوله ؟

من گفتم که ممکنه تو بخش پیرمرد و افراد مسن و بچه باشه اونا ازش بترسن ,  پس بهتره در یک اتاق ایزوله بستری بشه .

و گفتن که اگه در یک اتاق ایزوله باشه می خوای هتل 5 ستاره بهش بدی ؟

من گفتم که هدفم این نیست که راحت باشه , هدفم اینه که جدا از بیمارای دیگه باشه و بهشون استرس وارد نکنه.  

بعد پرسیدن : ایشون عمل داره , توچیکار می کنی , بیهوشش می کنی یا همین جوری عملش می کنی تا اذیت بشه ؟

گفتم که بله بیهوشش می کنم ,  بالاخره من مجری قانون نیستم من کسی نیستم که بخوام به کیفرشون برسونم اینا وظایف قانونه ,  من یه پزشکم و برای من یه بیمار عادیه و با بیمارای دیگه هیچ فرقی نمی کنه.  

کتاب اخلاق پزشکی دکتر لاریجانی هست به عنوان منبع برای این بخش از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی هست.

 

یکی از تکنیک های پک مصاحبه ما در مرحله اخلاق پزشکی از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

مورد هایی که مطرح میشه درمورد راز داری بیمار یا بیماری های مسری مثل ایدز یا هپاتیت یا یه مجرم ممکنه باشه  , می گن که شما چه جوری برخورد میکنین ؟

میگی که من پزشک هستم و وظیفه من درمان هستش و بین بیمارا تبعیض قائل نمیشم.

می پرسن ممکنه بیمار به شما فحاشی کنه شما چی میگی ؟

می گی که من واکنشی نشون نمیدم و به آرامش دعوتش می کنم و کارم رو ادامه می دم.

واگر رشتت بیمارستانی بوده مثال هم میزنی میگی که من همچین موردی رو دیدم اما واکنشی نشون ندادم.  

یا بیماری هایی که مسریه می پرسن شما مریض و قبول می کنی یا نه ؟

می گی بله قبولش می کنم ولی با رعایت اصول ایمنی مثل پوشیدن دستکش استفاده از ماسک استفاده از شیلد .

 بالاخره من یه پزشک هستم و ایشون به من مراجعه کرده تا خدمات درمانی رو بهشون ارائه بدم و تبعیضی بین بیمارا قائل نمی شم .  

 

هوش هیجانی:

این قسمت از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی در مورد برقراری ارتباط موثر با دیگران هست.

-مثلا در محیط کار یا غیره با همکارات مشکل داری چی کار میکنی ؟ که بتونی شرایط رو اداره کنی .

-ازت می پرسن تا حالا شده با کسی دعوا کنی , چطور کتکش زدی ؟ تونستی حسابی بزنیش یا نه ؟

تو میگی نه

اصلا من کسی رو نمی زنم کاملا عاقلانه برخورد می کنم و از برخورد فیزیکی اجتناب می ورزم  و با گفت وگو همه چی رو حل میکنم و…

این که با افراد مختلف چه برخوردی داشته باشی مخصوصا در محیط کار ؟

-مثلا موردی که برای من بود , اینکه داخل بخش یه اتفاقی افتاده ویه خرابکاری شده و مسئول بخش شما رو مقصر می دونه و با کنایه به شما ربط می ده , شما چیکار می کنی ؟

باید بگی که من در این شرایط چیزی نمی گم , صبر می کنم تو محیط آرومتر جایی که تنها هستیم صحبت کنم , چون اگه اونجا صحبت کنی یه مهر تاییدی هست و ممکنه که مسئول بخش برخورد شدید تری داشته باشه , در یه فرصت مناسب باهاش صحبت می کنم و می گم که ما سالهای زیادی اینجا کار کردیم و تا حالا پیش نیومده و من همچین کاری رو نمی کنم و باز تو آینده  با عملکردم ثابت می کنم که من همچین کاری نکردم وخبر ندارم .

بعد پرسید , ممکنه مجدد کارشو ادامه بده , تو چیکار می کنی ؟

گفتم باز هم باید در این موقعیت کار خاصی انجام ندم و در شرایط مناسب باهاش صحبت کنم اگر مشکلمون حل شد که هیچ اگرنه باید برم به مسئول مدیریت پرستاری بگم که همچین مشکلی هست با مسئولان بالاتر مطرحش کنن وبگم که من با ایشون مشکل دارم به من کنایه می زنه درحالی که کار من نیست , درنهایت اینه که بخشمو عوض می کنم و به یه بخش دیگه می رم .

 

یکی از تکنیک های پک مصاحبه ما در مرحله هوش هیجانی از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

در واقع درمورد روابط اجتماعی مناسب  وروابط تنش زا هستش که  ممکنه به درگیری ختم بشه مثلا میگه دوست شما داخل جمع بهتون توهین می کنه , بی ادبی می کنه شما چیکار می کنی و چه جوری برخورد می کنی ؟

به ترتیب میگی :

1- من تو اون لحظه کاری نمی کنم  .

2- در زمان مناسب می رم  که دوستمم اعصابش آروم تر شده باشه و خودمم اعصابم آرومه با دوستم صحبت می کنم .

3– یا به چای دعوتش می کنم  .

4- بعد سر صحبت و کم کم باز می کنم و می گم چی شد اون اتفاق افتاد ؟ چی شد اون حرفارو به من گفتی ؟ من این مدت خیلی ذهنم درگیر بود ( از احساسات خودت هم بروز میدی ) واون قضیه رو بهم بگو که چی باعث شد ناراحت بشی  ؟ من هر چقدر فکر کردم نتونستم بفهمم. بالاخره ما باهم دوستای صمیمی هستیم ( اشاره به دوست صمیمی ) باید حرفامونو با صحبت کردن حل کنیم نه با توهین ودعوا , دیگه نباید این جور مسائل پیش ما رخ بده , هر موقع هر مسئله ای بود به خود من بگو اگر بالاخره اشتباه سهوی رخ داده باشه و حواسم نبوده حتما جبرانش می کنم.

 

مشاوره:

این قسمت از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی یک بیمار نما هستش که افسردگی داره شما بهش مشاوره می دین و کمکش می کنین.

تو به عنوان یه دوست صمیمی میای باهاش صحبت می کنی و بهش روحیه می دی می گی من پیشتم من کمکت می کنم ,  بهش مشاور و روانشناس معرفی می کنی و…

یه خانمی رو آورده بودن که پدرش سکته قلبی کرده بود و در بیمارستان بود و خودش هم آزمون علوم پایه رو رد شده بود و امسال آخرین فرصت و داشت که می تونست شرکت کنه و اون سمت اتاق یه روانشناس هست که نشسته و با گوشیش سرگرمه و اصلا کاری به کار شما نداره و فقط این سناریو رو به شما می گه شما شروع می کنی با اون خانم صحبت میکنی .

 من گفتم که واقعا متاسفم از اتفاقی که برای پدرت افتاده واقعا خانواده عزیز هستن ,  بالاخره  اتفاقیه که افتاده نباید نگران و ناراحت  باشی و بالاخره تو سلامتی پدرت  نمی تونه موثر باشه و همین طور از طرفیم به درست لطمه وارد میشه و امسال آخرین فرصتیه که داری و از این فرصت باید حسابی استفاده کنی و می تونی با قبولی در آزمون حال پدرتم بهتر کنی و قبول بشی  , پدر و مادرت هم خوشحال میشن و همین خوشحالی باعث میشه که روند بهبودی پدرت هم سریع تر باشه وهمین طور ما باهم همکلاسی هستیم ,  کتابا و جزوات خوبی دارم میارم بهت میدم ,  اونا رو بخونی و خودم راهنماییت می کنم ,  باهم دیگه برنامه ریزی می کنیم و انشالله این سری حتما قبول میشی .  خودتم برای قبولی تو این رشته خیلی زحمت کشیدی , خانوادت زحمت کشیدن , نباید به خاطر این اتفاق خیلی راحت این فرصتو از دست بدی و آزمون رو رد بشی…

(و چهره اش افسرده بود) بهش گفتم حس می کنم که ناراحت و افسرده ای ولی اصلا نگران نباش افسردگی چیز مهمی نیست با هم می ریم پیش مشاور و خودم برات وقت می گیرم باهم می ریم و تجربه مشاورا در این زمینه خیلی زیاده و می تونن کمک کنن ,  همین طور هر موقع دلت خواست ما دوستای صمیمی هستیم و دوستی به درد این روزا می خوره و هرکجا مشکلی بود باهام تماس بگیر, کمکت می کنم .

 

یکی از تکنیک های پک مصاحبه ما در مرحله مشاوره از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

قسمت اول مشاوره ,  فرقی نداره موضوعتون چی باشه برای شروع  مشاوره دادن به فرد مقابل که چهره افسرده ای داره می گی : سلام خوبی ؟ حس میکنم افسرده و ناراحتی مثل همیشه که می گفتی و می خندیدی نیستی , اون آدم سابق نیستی , ما دوستای صمیمی هستیم بالاخره دوستای صمیمی این جور مواقع به درد هم میخورن فقط تو روزای شادی وخوشی نیستن تو روزایی که مشکلات وگرفتاری براشون پیش میاد  هم  , کنار همدیگه هستن و همو تنها نمی زارن و به هم دیگه کمک می کنن.

شما باید این مکالمه رو ادامه بدی و 7دقیقه رو پر کنی و به حرفات شاخ و برگ بدی و کاملش کنی و حتما تن صدات باید پر انرژی باشه مثل کسایی که تو کلیپای انگیزشی صحبت می کنن.  

نکته مهم : حتما باید به دوستای صمیمی اشاره کنی.  

بعد که شما اینجوری صحبت می کنی شخص شروع می کنه به توضیح دادن میگه که مثلا بابام مریضه و همین باعث شدکه من تو آزمون قبول نشدم.

شما اینجا فقط همینو می گی که : واقعا متاسفم از این اتفاقی که برات افتاده و خانواده واقعا برای آدم  عزیز هستن .

 بعد سریع میری سراغ مسئله اصلیش میگی : بالاخره این اتفاقیه که به هرحال افتاده , ناراحتی نداره , تو ناراحت بشی چیزی که درست نمیشه  , الان بهتره که به مسئله درسیت برسی و موفقیت تحصیلیت چه بسا باعث خوشحالی خانوادت بشه و مریضی پدرتم خوب بشه , من همه جوره در کنارتم و ازت حمایت می کنم و در همین زمینه درسیت بهت برنامه می دم مشاوره تحصیلی  بهت میدم و منابعمو در اختیارت می زارم وباهم می ریم جلو واینکه من یه مشاور خیلی خوب می شناسم تو کارش ماهره و بالاخره روانشناس ها آدمایی هستن که تحصیل کرده هستن و با کمکشون این دوره افسردگی و ناراحتیت از بین میره , افسردگی هم چیز بد و خطرناکی نیست و توام چون تازه درگیرش شدی به راحتی  می تونی از این مرحله عبور کنی . و حالا یا با خانوادت برو مسافرت یا با هم دوستانه بریم که حال و هوات عوض بشه من خودم سر نماز برات دعا می کنم خودتم دعا کن و مطمئنم این مسائلت حل میشه .  

نکته مهم این که شخص افسرده ست حتما باید براش مشاور معرفی کنی و از افسردگی هم حرف بزنی . و حتما بهش بگو که باهم بریم مسافرت .

خود کسی که اونجا نشسته روانشناس هست پس باید از روانشناسا هم تعریف کنی .

 

 

عکس مرتبط یا نوشته در سایت دکتر رحیمی لیسانس به پزشکی

 

 

 

تحویل رزومه و پرسش و پاسخ در مورد اینکه چرا اومدی این رشته :

این قسمت از مصاحبه ی آزمون لیسانس به پزشکی که بررسی میکنن مقاله یا کتاب یا گواهی کارگاه و… داشته باشی ومی پرسن چرا اومدی به این رشته ؟  و چرا می خوای پزشک بشی؟ و چرا رشته خودتو ادامه ندادی ؟ می خوای تخصص بری یا نه ؟

پول دوست داری یا نه ؟

چرا رشته خودتو ادامه ندادی ؟

چرا مقاله نداری یا داری ؟

طرحتو روستا میری یا نه ؟

این که هدفت چیه ؟

من گفتم : تو کنکور شرایطشو نداشتم , مشاور نداشتم و آنچنان با رشته پزشکی آشنایی نداشتم و این باعث شد که نتونستم  تو کنکور نتیجه دلخواهم و بیارم .

می پرسن تخصص چه رشته ای دوست داری بخونی ؟

گفتم جراحی ها رو دوست دارم  . اومدم رشته اتاق عمل بیشتر اشنا شدم با پزشکی , بیشتر علاقه مند شدم  , دیدم که چقدر علمش زیاده.

نکته مهم این که رشته خودتم نباید خراب کنی.

و ازت می پرسن به چه درس هایی علاقه داری ؟

گفتم که من به آناتومی خیلی علاقه داشتم و کتابای مختلفی می خوندم و مخصوصا که به رشته خودم نزدیک بود این کارارو انجام می دادم.  

می پرسن ارشد میخوای بری یا نه ؟

گفتم که اساتیدم منو تشویق می کردن که بخونم ولی من علاقمو تو پزشکی می دیدم و به همین خاطر که فرصتم جور شد اومدم این رشته رو ادامه بدم و تو این شاخه از این به بعد فعالیت کنم که همین طور دستمم باز تره برای مریضا , بهتر می تونم کمک کنم و تو پروسه درمانیشون بیشتر دخیل باشم.

 

یکی از تکنیک های پک مصاحبه ما در مرحله هدف و تحویل رزومه از مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی:

می پرسن هدفت چیه ؟

– چرا به این رشته اومدی و رشته خودتو ادامه ندادی ؟

-چرا کارهای تحقیقاتی انجام دادی ؟ 

شروع می کنی پشت سر هم صحبت می کنی ,  می گی که هدفت چیه

– چرا تو کنکور نتیجه نگرفتی

– چرا ارشد نرفتی

– کدوم درس رو که مرتبط با پزشکی هست دوست داری

–  کدوم رشته تخصصی رودوست  داری

از رشته خودتم بگی ,  که رشته خودمم رشته خیلی خوبیه و کارآمده و باعث شد من با رشته پزشکی بیشتر آشنا بشم. تخریبش نکنی و نمیگی من به رشتم علاقه نداشتم کاملا با مثبت نگری صحبت می کنی .  

 

به طور خلاصه چیزایی که مورد نیاز برای قبولی شما در مرحله مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی این موارد بود ولی باید بیشتر براش تمرین کنی .  

 ما در مصاحبه آزمون لیسانس به پزشکی برای شما در هر مرحله یه چهار چوب مشخص برای صحبت کردن داریم که شما باید چه جملات مهمی رو بگین , این کلمات کلیدی رو که می گم شما باید عین همین کلمات یا معادلش رو حتما باید به کار ببرین و امتیاز خوبی براتون داره.  

درکل این مرحله از آزمون لیسانس به پزشکی یه مصاحبه روانشناختی هست و هر چیزی که شما می گین براشون یه معنایی داره و در مراحل آخر ازتون می پرسن که اگر شرایط محیا بود رشته خودتو ادامه میدادی ؟ اگر بگی آره متوجه میشن که خیلی به پزشکی علاقه نداری .

شما اول به فکر امتحان کتبی باشین بعد مصاحبه , و اینکه برای مصاحبه هیچ سوال علمی نمی پرسن , فقط میخوان بدونن روابط اجتماعیت , انگیزه , اعتماد به نفس  و استرست در چه حد هست . نباید استرس داشته باشی چون یه نمره منفی برات حساب میشه.  

برای آشنایی کامل و آمادگی مناسب برای مرحله مصاحبه , مشاوره آنلاین 9 ماه مارو شرکت کنین تا در این 9 ماه برای مصاحبه آماده بشین.

آیتم های مصاحبه چیزی نیست که یک هفته ای براش آماده بشین زمان می بره ,  

من خودم حدود یک سال رو اعتماد به نفسم , روابط اجتماعیم و… کار کردم

بعد اتمام آموزش های 9 ماه , پک اختصاصی مصاحبه رو تهیه کنید.

 

لطفا قبل ورود به کانال و پیج تلگرام ما فیلتر شکن خود را روشن نمایید
🔵مشاوره و منابع آموزشی آزمون لیسانس به پزشکی
🔷تهیه جزوات ومحصولات لیسانس به پزشکی از آیدی تگلرامی حسین رحیمی
@Hocinrahimi

شماره تماس حسین رحیمی
09214741663
سایت فروشگاهی مون
https://drrahimi3.ir/cat-shop/
❤️کانال تلگرامی رضایت از کارهای ما
@rezait_lbp
❤️کانال تلگرامی نمونه قبولی های ما
@rezome_lbp
🍀

لطفا از صفحات مجازی ما حمایت کنید و جایزه بگیرین
کانال تلگرام
@lisans_be_pezeshkie

پیچ اینستاگرام
lisans_pezeshkie@

 

در پایان لطفاً یک برای امتیاز دهی به مقاله ما یکی از ستاره های زیر را از سمت راست فشار دهید.

 

 

میانگین امتیاز 4.6/5 تعداد رای : 35

4 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.